23 Mayıs 2019 Perşembe

Sedir Adası (Kleopatra Plajı) Bilinmeyenleri!


Sedir Adası Nerede?


Marmaris'e yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Sedir Adası altın sarısı kumu ile turkuaz rengindeki denizinin yanı sıra tarihi eserlerle de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Sedir adası ismini adada daha önce bolca bulunan Sedir ağaçlarından almıştır. Günümüzde Sedir ağaçlarına ender olarak rastlanabilmektedir. Sedir adası “kleopatra adası” turu ile sizde bu güzellikleri yararlanabilirsiniz.

Marmaris’in eşsiz doğasına yolculuğa zaman kaybetmeden çıkmalısınız. Marmaris’te Ne Zaman Denize Girilebilir? yazımızdan bu büyüleyici atmosferde ne zaman denize girebileceğiniz sorusuna cevap bulacaksınız. 

Sedir Adası Harita, Diğer Adaları!

kleopatra plajı
Sedir Adası "Kleopatra Plajı"; Saray Adası,(Kleopatra Adası) Orta Ada ve Küçük Ada olmak üzere 3 adadan oluşmuştur. Saray Adası, Antik Ceddere (Kedreai) ve ünlü Kleopatra Plajı ile bilinmektedir. Adanın kuzeybatı yönündeki küçük koyda ise halk arasında kleopatra'nın yüzdügü söylenen ünlü Kleopatra plajı bulunmaktadır.

Eşsiz Doğaya Yolculuk!  yazımızdan marmaris tekne turlarının eşsiz doğaya yolculuğu hakkında hiç bilinmeyen detayları öğrenebilirsiniz.

Kleopatra Plajı Tarihi!

Bir efsaneye göre; Mısır Kraliçesi VII.Kleopatra ile Romalı General Marcus Antonius!un bu koyda birlikte oldukları ve denize girdikleri buranın altın sarısı,iri taneli,vucuda yapışmayan kumunun Antonius tarafından gemilerle Mısır’dan getirildiği öne sürülmektedir. 

Adanın kuzey kıyısındaki kumlar özel biçimde oluşan kalker damlacıklarıdır ki bu kumlar Ege ve Akdeniz'de Sedir dışında sadece Girit Adası^nda görülmektedir. Ada ve çok özel jeolojik oluşumlar sonucu ortaya çıkan ve azalan kumlar 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu gereği koruma altına altındadır. Marcus Antonius'un (M.Ö.83-30), VII.Kleopatra(M.Ö.69-30) ile yaklaşık 7 yıl süren romantik bir birliktelik yaşadıgı söylenmektedir. İlkçag yazarları VII.Kleopatra'nın; kısa boylu, uzun burunlu, ince dudaklı ve uzun boyunlu olduğunu ancak çok zeki ve hırslı bir yapıya sahip bulunduğunu ifade edilemektedir. 
kleopatra pilajı

Cedreae(Kedreai): Gökova Körfezi'ndeki Sedir Adası'nda kurulmuş olan bir Karia Kenti olarak bilinmektedir. Rodos Peraiası'ndaki en önemli yerleşimlerden birisi olan Cedreae; surlarla çevrili olup adanın doğu kesiminde Dor düzeninde yapılmış Apollon Tapınağı, Christian Bazilikası, kuzeydeki bir tepede yönü körfeze bakan iyi durumdaki tiyatro batıda ise agora yer bulmaktadır. Küçük Ada'da kentin nekropol yapı kalıntıları görülmektedir. Arkeolojik bulgulara ve yazıtlara göre, Cedreae Antik Kenti'nde Apollon festivaller atletizm yarışmaları ve onuruna düzenlemeler yapılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder